Ghid marime inel

GHID MARIME INEL

Daca doresti sa achizitionezi un inel dar nu esti sigura ce marime ar fi cea mai potrivita pentru tine, iti venim in ajutor cu un ghid care te poate indruma sa identifici exact masura de care ai nevoie.

 

  • In cazul in care nu ai la indemana un inel pe care sa-l masori, foloseste un fir de ata neelastica (sau o panglica ) cu lungimea de aprox. 8-9 cm, un pix sau marker si o rigla gradata. Infasoara ata in jurul bazei degetului pe care vei dori sa asezi inelul si masoara astfel circumferinta. Ar trebui sa lasi totusi si un mic spatiu de "joc" astfel incat ata/panglica sa se opreasca la cea mai groasa parte a degetului. Apoi fa un semn cu pixul pe ata sau panglica, acolo unde capatul se suprapune pe aceasta in locul unde se inchide cercul format in jurul degetului. Inlaturati firul de pe deget si intindeti-l perfect. Masurati de la capat  pana la punctul marcat cu pixul si notati dimensiunea acesteia in milimetri (mm). Verifica, mai apoi, in tabelul de mai jos pentru a gasi exact marimea corespunzatoare masuratorii facute de tine.
  • Mai simplu, te poti folosi de un inel pe care il ai deja, care iti vine bine pe deget, pentru a afla masura potrivita pentru tine, astfel: masori cu ajutorul unei rigle, cu mare atentie diametrul interior al inelului, apoi verifici in tabelul de mai jos marimea corespondenta.

 Important:

 Cand alegi marimea, trebuie sa ai in vedere faptul ca inelul trebuie sa stea confortabil pe deget, indeajuns de strans, incat sa nu alunece, dar, in acelasi timp, indeajuns de larg incat sa treaca, dar nu foarte usor, de articulatia degetului. De asemenea, grosimea degetului poate sa difere in functie de perioada din zi si de conditiile meteo. De exemplu degetele au tendinta sa fie mai subtiri atunci cand este frig sau in prima parte a zilei.

 Pentru rezultate optime, masurati circumferinta degetului, de mai multe ori pe parcursul zilei ( 3-4 ori ).